понеділок, 5 листопада 2012 р.

Прищеплені для захисту


До цих пір, ми говорили про те, що гріх проявляється не лише в словах та діях. Дуже розповсюджена думка серед людей - я нікого не вбив, нічого не вкрав (або не вкрав так багато як деякі інші), не вживаю безконтрольно алкоголь, взагалі не вживаю наркотики - це дає мені право вважати себе не пропащою людиною, навіть безгрішною.... Попри все, Слово Боже запевняє нас, що "з серця людського виходять злі думки, перелюб, богозневага, душогубства....". Тобто наші фізичні дії не гарантують нам, що Бог вдовольниться нашою такою собі "праведною" поведінкою. Бо серцевина наша зіасута, гріх діє в нас з середини нашого єства - з серця. Тому, навіть якщо ми лише подумаємо про когось зле, чи позаздримо комусь - ми вже згрішили.
Як нам боротися та протистояти дияволові, щоб він не спокушав наших сердець до гріха? Є вихід - щеплення. Про це наступна стаття.

    Дослідники упродовж багатьох років намагалися знайти спосіб зробити рослини кави стійкими до шкідливих парзитів, які називаються нематоди. У жовтні 2001 року дослідники Гавайського університету оголосили про відкриття! Вони вивели кавову рослину, яка не лише надзвичайно стійка до руйнівних нематод, а й має кращий смак.
    Як гавайські дослідники вивели кавові рослини, майже повністю стійкі до нематод?
     Вчений Едвард Фукугама, провадив дослідження по виведенню саджанців кавових рослин, з яких виходила чудова на смак кава. Потім вчені прищеплювалиці високоврожайні рослини до коренів кавових рослин, надзвичайно стійких до нематод. Результат? Рослина, яка має як високий врожай, так і стійкий опір до нематод!
      Гавайські дослідники пояснюють, що метод ЩЕПЛЕННЯ "є обережним прищепленням ... пагона [зеленої частини рослини з листям] ... до кореневого погона дуже малою скріпкою." Цей процес щеплення показаний на фото.
      ІСУСОВЕ ЩЕПЛЕННЯ ВАЖЛИВІШЕ НІЖ ЩЕПЛЕННЯ КАВИ! Бог говорить про набагато важливіше духовне щеплення (Рим. 11:17). Через Своє чудо Хрищення Бог "приєднує" (Рим. 6:5) або ПРИЩЕПЛЮЄ вас до Ісуса - вічного Кореня. Від Нього, до Кого ви тепер прищеплені, ви отрмуєте життя і силу боротися з "нематодами" у вашому житті: дияволом і силою гріха.
     Чому Боже чудо охрищувального щеплення таке важливе для вашого повсякденного життя? Боже чудо Хрищення блокує владу, яку гріх намагається здобути над вашим життям. Це не означає, що після того, як ви охрищені, гріх більше не намагатиметься контролювати ваше життя. Так само, як деякі нематоди намагаються зашкодити кавовій рослині, так Хрищення ламає хребет владі гріха, але не вбиває її повністю. Про це дещо пізніше.
Аби ви знали, яке велике чудо Бог робить у вашому житті через Хрищення і як Хрищення проганяє ваші диявольські нематоди, Св. Павло пише таке прекрасне пояснення:
"Чи ви не знаєте, що ми всі, хто христився у Христа Ісуса, у смерть Його христилися? Отож, ми поховані з Ним хрищенням у смерть, щоб, як воскрес Христос із мертвих славою Отця, так щоб і ми стали ходити в обновленні життя. Бо коли ми З'ЄДНАЛИСЯ подобою смерти Його, то з'єднаємось і подобою воскресення, знаючи те, що наш давній чоловік розп'ятий із Ним, щоб знищилось тіло гріховне, щоб не бути нам більше рабами гріха, бо хто вмер, той звільнивсь від гріха! А коли ми померли з Христом, то віруємо, що й жити з Ним будемо, знаючи, що Христос, воскреснувши з мертвих, уже більш не вмирає, смерть над Ним не панує вже більше! Бо що вмер Він, то один раз умер для гріха, а що живе, то для Бога живе. Так само ж і ви вважайте себе за мертвих для гріха й за живих для Бога в Христі Ісусі, Господі нашім."(Рим. 6:3-11).
     Ці слова - одні з найпрекрасніших слів, які Бог дав вам. він хоче, щоб ви зрозуміли Його зв`язок з вами. У Христі Бог не просто перебуває "близько" до вас. Через Його чудо Хрищення, Боже творче і щеплююче Слово поміщає вас Христа і Христа у вас (Ів. 15:4). Ніхто не може це чудо зрозуміти повністю.
СЛОВО ЗАСТЕРЕЖЕННЯ! Багато хто сьогодні заперечує прощаючу, життєдайну силу Хрищення, бо вважає це нелогічним і нерозумним. Багато хто говорить, що Хрищення тільки символічне. Шведський дослідник Біблії Нігрен Андерс пояснює:
    "Це цілковито неправильне тлумачення, коли ... людина характеризує Павлове пояснення     Хрищення, як "символічне" в загальноприйнятому значенні. Бо, за словами Павла, в Хрищенні ми стикаємося з реальністю, а не просто з символічними образами. Те, що Хрищення символізує, відбіувається насправді, і саме через Хрищення. Саме для наголошення на цьому справжньому факті Хрищення Павло використовує сильні слова: "ми з'єдналися подобою смерти Його, то з'єднаємось і подобою [Його] воскресення" (Рим. 6:5). Дієслово вибране з думкою, що ми не були колись в тілі Христовім, але ми стали належати до нього через Хрищення і надалі невіддільно поєднані з Головою [Христом]. Або, інакше кажучи, дієслово вибране з думкою, що ми - галуззя, яке колись не було Христовим, але ми були ПРИЩЕПЛЕНІ до виноградної лози і стали поєднані з нею в зростанні, тож ми стали частиною виноградної лози і отримуємо наше живлення і силу від неї" (Нігрен, Андерс. "Коментар до Послання до Римлян". Філадельфія: Фортрес Прес, 1949 р., ст. 233-34).
     РЕАЛЬНІСТЬ ВАШОГО ХРИЩЕННЯ Є РЕАЛЬНІСТЮ ВАШОЇ СЛАВНОЇ НАДІЇ! Історія гавайського вченого, який прищепив кавові рослини, - не символічна історія або міф, а реальність. Так само Юоже охрищувальне щеплення - не просто міф або символ,а реальність. Ця охрищувальна реальність відганятиме дияволові нематоди щоразу, коли вони з`являються, і підготує вас до вашої вічної реальності: життя з Христом навіки!

Немає коментарів:

Дописати коментар