субота, 3 листопада 2012 р.

"В дверях гріх підстерігає.... ...а ТИ МУСИШ НАД НИМ ПАНУВАТИ"

Коли ви приходите на місце, яке кишить комахами, ви можете закрити ваше тіло так, щоб комахи не могли вам зашкодити. Але атакуюча влада гріха інша. Гріх атакує не ззовні, а зсередини. Диявол змушує злі думки виринати зсередини вас, з вашого серця (Мт. 15:19). Як би ви не намагалися, ви не можете захистити себе від влади гріха і його проявів, наприклад, ревнощів і заздрощів, які вже діють всередині вас щодня, тому що "в дверях гріх підстерігає. І до тебе його пожадання" (Бут. 4:7).
НЕ СТАВТЕСЬ ЛЕГКОВАЖНО ДО ВЛАДИ ГРІХА, ЯК КАЇН! Хоча потаємні думки ревнощів і заздрощів можуть непокоїти вас, ці гріхи можуть здаватися недостатньо серйозними для вас, щоби їм щодня рішуче опиратися. Це неправильне уявлення є також сильним, хитрим викрутасом диявола. Чому? Так само, як маленька інфекція може привести до серйозної і навіть смертельної хвороби, так і нбито нешкідливі гріхи, як, наприклад, заздрощі, ревнощі або навіть марні розмови, можуть стати смертельною духовною інфекцією, яка є "раком" (2Тим. 2:17).
Слово Боже нам змальовує заздрісний вираз обличчя Каїна, коли він спостергігав, як Авель приносив свою жертву Господеві. Сатана тихенько увійшов у розум Каїна із заздрісними думками. Каїн не відчував, якими страшними будуть наслідки того, що влада гріха оволоділа ним, змушуючи його вбити  свого єдиного брати Авеля (Бут. 4:8).
Застереження Божого Старого Заповіту виявити гріх і рішуче боротися проти нього було зроблено не лише для Каїна. Бог нині застерігає і вас також: "Місця дияволові не давайте!" (Еф. 4:27); "Щоб могли ви стати проти хитрощів диявольських" (Еф. 6:11); "Спротивлятесь дияволові" (Як. 4:7); "Противтесь йому" (1Петра 5:9).
ЯК ВИ СЛУХАЄТЕСЯ БОЖОГО НАКАЗУ БОРОТИСЯ ПРОТИ ДИЯВОЛА? Підкріплені й керовані Святим Духом, читайте щодня Боже Слово. Через Його Слово ви зможете швидше розпізнати гріхи ревнощів і заздрощів, які нестримно ринуть з вашого серця. Це живе Боже Слово підсилить вас, даяючи вам можливість слухатися Його наказу "панувати" над цими гріхами (Бут 4:7). "Не будь мудрий у власних очах, бійся Господа та ухиляйся від злого!" (Прип. 3:7). "Надійся на Господа всім своїм серцем, на розум свій не покладайся! Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки" (Прип. 3:5-6).
"Але, - можете запитати ви, - як я можу найеффективніше боротисяз дияволом і владою гріха?"

  • Перш за все впевніться, що ви охрищені. Якщо ви не охрищені, негайно зробіть все, щоб отримати це Боже чудо. У Своєму чуді Хрищення Бог прощає вам гріх і поєднує вас з Ісусом (Рим. 6:5). Це поєднання не символічне, а дійсне поєднання. "Поєднання" з Ісусом дуже важливе, бо Він живе в вас (Гал. 2:20), аби боротися за вас проти диявола (1Ів. 4:4).
  • Якнайчастіше беріть участь у Господній Вечері. Через живе Боже Слово ви отримуєте прощення ваших гріхів у Причасті, яке підкрпляє вас у вашій щоденній боротьбі з гріхом. 
  • Займіть ваші розум і серце читанням, вивченням і перечитуванням цитат Біблії упродовж усього дня, навіть під час перерви на роботі. Коли ви щоденно перебуватимете у живому Божому Слові, Отець і Син оселяться з вами, щоби боротися з владою гріха всередині вас. Тоді ви зможете переможно визнати з Павлом: "Я розп`ятий з Христом. І живу вже не я, а Христос проживає в мені. Що я живу в тілі тепер, живу вірою в Божого Сина, що мене полюбив, і видав за мене Самого Себе" (Гал. 2:19-20).
Молитва: Дорогий Господи Ісусе, допомагай мені щодня розуміти, що нібито нешкідливі думки заздрощів і ревнощів такі само небезпечні, як гріх злодійства і вбивства. Займай мій розум і душу; не дозволь, аби диявол спричинив проростання насіння гріха і зародження гріха нечестивості в моєму житті. Господи Ісусе, я покладаюся на Твою обітницю жити в мені, аби боротися проти влади гріха щогодини. Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар