четвер, 1 листопада 2012 р.

Діагноз розладів у вашому житті




   Упродовж століть люди наносили на рани, пухирі і висипи на шкірі бальзами та мазі. Вони сподівалися, що накладення цих зовнішніх засобів контролюватиме їхню хворобу або навіть вилікує. Інколи ці мазі діяли. Однак зовнішнє нанесення ліків не виліковує внутрішнє зараження і хвороби. Лише за останні декілька століть учені виявили, що для зцілення більшості ран, які з`являються зовні, на вашому тілі, ви повинні впливати на коріння хвороби, яке перебуває глибоко всередині тіла.
   ТРЕБА ДІЙТИ ДО КОРІННЯ ПРОБЛЕМИ! Ісус майже те саме навчав про вашу духовну хворобу. За днів Його земного служіння релігійні лідери навчали людей контролювати свої зовнішні грішні дії без дослідження глибокого внутрішнього коріння проблеми. Фарисеї казали, що люди можуть зцілитися від внутрішнього гріха, дотримуючись зовнішніх правил. Однак, хоча гріх є хворобою, яка виявляється зовнішньо, його коріння заховане глибоко всередині. Так Ісус говорить до вас: Багато ваших щоденних конфліктів і грішних дій є зовнішніми плодами глибокого внутрішнього коріння.
    Послухайте, що каже вам Ісус про те, де розташоване коріння вашого гріха. "Бо з середини - говорить Ісус, - із людського серця виходять лихі думки, розпуста, крадіж, душогубства, перелюби, здирства, лукавства, підступ, безстидства, завидюще око, богзневага, гордощі, безум. Усе зле це виходить з середини, і лююдину опоганює!" (Мр. 7:21-23).
   Слова Ісуса, скеровані до фарисеїв і до вас, наводять страх. Звичайно, те, чого навчав Ісус, не є новим. У Старому Заповіті через Єремію Бог казав: "Людське серце найлукавіше над все та невигойне, хто пізнає його?" (Єр. 17:9).
  Ілюстрація праворуч зображує, як гріх зароджується в серці, як ідея або намір. Потім гріх завершується дією: убивством, пліткарством, крадіжкою, або однією з багатьох злих думок у вашому розумі, яку не чує ніхто інший. Можливо, ви не вбиваєте або, можливо, ви не вчинили прелюбу. Але чи ви ніколи нікому не заздирили? Чи ви ніколи ні про кого не говорили поганих слів? Якщо ви ніколи не чинили прелюбу фізично, чи не мали ви коли-небудь думки про перелюб? Якщо так,  то згадайте слова Ісуса: "Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм" (Мт. 5:28).
    УВАЖНО СЛУХАЙТЕ ІСУСА, ВАШОГО БОЖЕСТВЕННОГО ЛІКАРЯ. Тож чому саме намагається навчити вас люблячий Ісус? Його урок такий: не намагайтеся бути власним лікарем, ставлячи діагноз своєму духовному станові і не робіть спроби лікувати власні зовнішні духовні рани або вади. Натомість, як вам каже ваш божественний Лікар Ісус, ваша хвороба: а) глибинно всередині вас; б) невиліковна; в) періодично повторюється. Однак, коли ви поєднані з Христом у Хрищенні (Рим. 6:5), ви також поєднані з Його перемагаючою гріх владою.
    ВАШ ДІАГНОЗ ЛЯКАЄ, АЛЕ ВАШЕ ВІЧНЕ ЗЦІЛЕННЯ - 100%. Незважаючи на суворі слова Ісуса про ваш невиліковний духовний стан, в Ісуса є для вас Добра Звістка: Ісус не просто бажає дати вам пораду, як подолати гріх. Він Сам дійсно бореться проти диявола та влади гріха всередині вас.
    
Молитва: Дорогий Ісусе, Ти - мій божественний Лікар. Дякую Тобі не тільки за Тввій діагноз мого духовного стану і причини моєї невиліковної хвороби, але й за Твою готовність бути моїми Ліками, боротися із сатаною і гріхом всередині мене. Допоможи мені почути діагноз Твого Слова і розпізнати Твою роботу контролювання гріха в мені. Амінь.


Джерело: Добра Звістка № 29 "Влада гріха".

Немає коментарів:

Дописати коментар