неділя, 18 листопада 2012 р.

Ваша боротьба продовжується, але в Христі ви переможете!


Старозаповітні Книги Єгошуї та Суддів описують багато битв. Ці битви народу Ізраїлю проти його ворогів.
Бог дав Аврааму та його нащадкам Ханаанський край (Бут. 12:7). Єгошуа привів людей Ізраїлю в Ханаан, завойовуючи його і закладаючи  оселі та міста. Але це не завершило боротьбу. Багато поколінь Ізраїля після Єгошуа мусили боротися знову і знову з ханаанеянами, євусеянами, амореянами та іншими народами, які все ще були на тій землі (Суд. 1).
Сьогодні, ви як дитина Авраама за вірою (Рим. 4:16), зазнаєте чогось подібного.

Завдяки тому, що ми [християни] є і святі і грішні водночас, ми маємо постійну боротьбу в своєму житті. За Своєю обітницею Бог спас вас від панування ваших духовних ворогів через Ісуса, Який очистив вас від усіх ваших гріхів Своєю кров’ю, пролитою на хресті. У вашому Хрищенні Бог змив ваші гріхи і дав вам перемогу, яку Ісус здобув для вас. Так як гріх і забраний, і  в той же час все ще залишається в вас, влада гріха все ще існує в вашому житті. Тому ви повинні продовжувати боротися проти влади гріха, яка діє в вас. “Бо тіло бажає противного духові, а дух противного тілу, і супротивні вони один одному, щоб ви чинили не те чого хочете” (Гал. 5:17).

СУМНІ ПЛОДИ ФАЛЬШИВИХ УЧИТЕЛІВ
Деякі релігійні вчителі і проповідники нехтують постійною боротьбою проти влади гріха. Такі проповідники використовують слова “святість”, “прцвітання”, “переможне християнське життя”, або інші подібні слова, щоб описати християнське життя, як ідеалістичну утопію, позбавлену неприємностей, проблем і гріха – якщо ваша віра достатньо сильна. Вони проголошують: “ Мир, мир, − а миру нема!” (Єр. 8:11).
Ці фальшиві вчителі спроваджують вас до двох однаково небезпечних пасток: гордості й відчаю. Спершу ви чуєте, що гріх більше не загрожує вам, що заохочує вас пихато вважати, що вам не потрібна щоденна допомога від Бога (Мр. 2:17).
По-друге, фальшиві вчителі можуть привести вас до відчаю. Якщо вас заохочують вірити, що ви повинні бути вільними від влади гріха, а ви все ж боретеся зі спокусою і гріхами, ви можете відчувати,що з вашою вірою або спасінням щось цілковито неправильно, і це приведе вас до відчаю.
Не впадайте у відчай! Натомість, визнайте, що через вашу щоденну боротьбу проти гріха, який залишається всередині вас, вам щодня потрібний ваш Спаситель.

ДЛЯ ВАС Є ЗАСПОКОЄННЯ У ХРЕСТІ
Ісус закликає вас, Своїх послідовників, “взяти щоденно [вашого] хреста, та й за Мною йти” (Лк.9:23). Коли ви розумієте, що ви все ще перебуваєте в шаленій боротьбі проти сатани, смерті й влади гріха, ви будете готові щодня йти за Ісусом, вашим Командиром у бою і вашим переможним Царем. Лютер описує Його так: “[Бог] хоче, щоб ми покладалися на Христа і щоб не перебували в нерішучості (“Твори Лютера”, том 32, с. 235).
Ваш остаточний мир настане тоді, коли ваш Господь  переможно повернеться, як і обіцяв (2Тим. 4:7-8). А тепер втішайтеся перемагаючою смерть владою Христового скривавленого хреста і перемогою над гріхом і смертю, які Він здобув для вас у Своєму воскресінні.

Молитва. Дорогий Небесний Отче, так само як Ти допоміг Єгошуа і суддям колись у їхній боротьбі, допоможи й мені в моїй щоденній боротьбі проти влади гріха, через Ісуса Христа, Твого Сина. Нагадуй мені щодня про Його перемогу над гріхом і допоможи мені з нетерпінням чекати на мій остаточний мир у Його поверненні. Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар