вівторок, 20 листопада 2012 р.

Лютер про зцілення від гріха

ХРИСТОС ДАЄ ВАМ НОВЕ КОРІННЯ, АБИ ВИ ПРИНОСИЛИ ПЛОДИ ПРАВЕДНОСТІ

Лютер проголошує Добру Звістку для Вас:

“Але у Своїй безмежній доброті [Бог] змилостився над нами, нещасними істотами, і мусив послати Свого дорогого Сина з небес, щоб дати нам визволення в допомогти нам, щоб взяти наш гріх і прокляття на Себе, щоб заплптити за нас і примирити Бога з нами, принесенням у жертву Його тіла та крові. І Бог наказав, щоб це проповідувалося по всьому світові, і щоб про Христа звіщали усім людям, щоб вони горнулися до Нього у вірі, щоб бути вільними від гріха, Божого гніву і вічного прокляття, і щоб потрапили в Боже Царство, спасенні і примирені. Тож це проголошення здійснює дві речі. По-перше, воно ставить всіх людей перед фактом, що вони всі перебувають під гріхом і гнівом Божим і засуджені Законом, і вимагає, щоб вони визнали це. По-друге, воно показує, як ми можекмо спастися від [гріха і гніву Божого] і можемо отримати милосердя від Бога, а саме: лиш прийняттям Христа у вірі”.
УСІ ВАШІ ПРОВИНИ ПОКРИТІ ХРИСТОВОЮ ПРАВЕДНІСТЮ
“…хто вірить в таке прощення, той оприається гріхові й не піддається гріховній хтивості, а бореться проти нього, поки його не позбудеться. І хоча ми не можемо повністю звільнитися від гріха в цьому житті, і хоча він все ще перебуває у найсвятіших людях, віруючі мають заспокоєння в тому, що він [гріх] покритий Христовою праведністю і не залічений для їхнього прокляття, якщо вони продовжуватимуть вірити в Христа. Цього стосуються слова Св. Павла в Римлян 8:1,4: “Тож немає тепер жодного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі не за тілом, а за духом”. Також наведені слова у Галатів 5:24: “Ті, що Христові Ісусові, розп’яли вони тіло з пожадливостями та з похотями”. Ось цим лдям сказано, що гріх не зашкодить їм і не осудить їх”.
Молитва:  Дорогий Господи Ісусе, в моїй щоденній боротьбі допоможи мені побачити, що омї гріхи вкорінені глибоко в мені владою гріха. Допоможи мені знати і вірити, що Твоє благословенне Євангеліє, покладе край цьому корінню зла і замість нього, спричинить зростання плодів праведності в моєму житті. У Твоє ім’я. Амінь. 

Немає коментарів:

Дописати коментар