понеділок, 12 листопада 2012 р.

“ВИ −РАБИ того, кого слухаєтесь”.

ВИ РАБИ, АЛЕ ПРО ЦЕ НЕ ЗНАЄТЕ?Як і більшість людей, ви напевне можете сказати, що вас ніхто не забирав у полон фізичного рабства. Але будьте обережні, щоб диявол не обманув вас! Бог ясно заявляє, що диявол щодня намагається взяти вас у полон, щоб духовно зв’язати або закувати вас у ланцюги і повести вас служити йому в його пекельному царстві.
Ви можете сказати: “Цього ніколи не трапиться зі мною.” Не будьте самовпевнені й горді! Бог говорить, що незалежно від того, знаєте ви це чи ні, “ви − раби того, кого слухаєтесь” (Рим. 6:16).
Ось декілька прикладів того, як диявол може намагатися забрати вас у своє цілковите рабство і як ви можете несвідомо підкорятися йому:
  • Ви можете бути впевнені, що диявол прагне повного контролю над вашим життям, коли виявляєте, що неспроможні опиратися спокусі стати п’яницею. Можливо, ви “віддяні п’янству” (Тита 2:3). 
  • Ви можете бути впевнені, що диявол намагається забрати вас у духовне рабство, коли вас тішитимуть злі думки про інших людей (Пс.28:3; Мт.15:19). 
  • Чи ви “служите різним пожадливостям та розкошам” (Тита 3:3), як, наприклад, сексуальним спокусам (1Кр. 6:18)? Можливо, диявол забирає вас у таке рабство, а ви навіть цього не усвідомлюєте. 
  •  Вами керує безмежне, але таємне бажання бути багатим (1Тим. 6:9-10)? 
  •  Ви завжди вважаєте себе кращим від інших (Филип’ян 2:3-4)? 
  •  Подумайте про ваше життя. Чи ви не можете опиратися? Бог говорить: “Бо хто ким переможений, той тому й раб” (2Петра 2:19).
Рабство гріха і сатани набагато гірше, ніж будь-яке людське поневолення. Рабство гріха спричиняє більше зла, ніж накладання ярма на вашу шию і зв’язування ваших рук. Рабюство гріха утримує вас у духовному поневоленні, маючи одну чітку мету: вашу вічну смерть (Рим. 6:16,23) і ваш вічний осуд у пеклі (Ісаї 8:37-38).

БОЖЕ МОГУТНЄ СЛОВО ПРОГОЛОШУЄ ВАШУ СВОБОДУ! Боже чудодійне Слово відкриває ваші духовні очі віри, щоб ви бачили хитрощі диявола. Через Боже Слово ви побачите  виразніше, як сатана намагається утримати вас повністю у своїх путах.
Але не впадайте у відчай! Вже тепер Бог може використовувати Своє могутнє Слово, щоб дпопомогти вам побачити, що ви дійсно є рабами гріха (Еф. 6:12). Але Бог робить ще більше: Він дає вам Своє Євангеліє визволення. Через Свого Сина Ісуса Христа ваш Небесний Отець здобув для вас свободу!
Бог хоче, щоб ви знали, що Ісус “умалив Самого Себе, прийнявши вигляд раба” (Филип’ян 2:7), щоб визволити вас від вашого духовного поневолення гріхом.
Радійте! Через Свою смерть і воскресіння Ісус розтрощив ланцюги гріха, які колись утримували всіх людей, з вами включно, в рабстві. Як Бог про це говорить через свого апостола Павла: “Закон Духа життя в Христі Ісусі визволив мене від закону гріха і смерті” (Рим. 8:2). “Коли Син, отже, зробить вас вільними, то, справді, ви будете вільні” (Ів. 8:36).

Молитва: Дорогий Небесний Отче, дякую за те, що Ти послав Твого Сина Ісуса, щоби Він став рабом замість мене, визволив мене від мого рабства гріха, яке я навть не усвідомлював. Використовуй Своє могутнє Слово, щоб захистити мене, щоб я ніколи знову не потрапив у це рабство, а щоб залишався вільним навіки. Амінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар