понеділок, 22 вересня 2014 р.

Найкращий одяг від Небесного Отця

Після декількох років гріховного життя в далекій чужинницькій країні, блудний син повернувся до свого батька зі словами: "Я вже негідний називатися сином твоїм; прийми мене до числа наймитів твоїх" (Лк. 15:19). Міркуючи так, цей син намагався таким чином вмовити батька прийняти його. Та якщо батько погодиться дати йому будь-яку роботу, син зможе заслугувати вітцівські любов та прощення. Можливо, його ім"я навіть буде знову включене до сімейного переліку спадкоємців.
Однак син що повернувся помилився! Він не мав права сподіватися, що зможе заслужити любов та прощення батька. Навіть якщо батько захотів пробачити його, це прощення було не заслуженим.
Люди схильні помилково думати, що якщо вони в достатній мірі розкаються та потім вчинять якісь "добрі справи", то Бог повинен їх прийняти. Або ж, інше помилкове переконання в тому, що нібито в Біблії Бог дав деякі настанови тим хто бажає виконувати Його волю, тим хто прагне заслужити Його любов та знову отримати участь в Його вічному спадку. Проте Слово Боже говорить по-іншому.
Бог каже, що всі наші праведні справи "як забруднений одяг" (Іс. 64:6), гірший від того, що був на блудному синові при його повернені додому. Не покладаючись на свої праведні думки, слова та справи, наслідуйте приклад св. Павла, все вважайте "марнотою заради пізнання Христа Ісуса Господа вашого" (Флп. 3:8). Так, Небесний отець прийме вас, але лише на своїх умовах. В Хрищенні Бог зриває з вас забруднений одяг нечестя та зодягає вас в Свій "найкращий одг" істинної праведності. Милостивий Отець Небесний покриває ваш гріхи одягом досконалої праведності Ісуса Христа. "Всі ви, що в Христа христились, в Христа зодягнулись" (Гал. 3:27). Такими є Божі умови.
Через Хрищення в Ісуса Христа "життя ваше заховане з Христом в Бозі" (Кол. 3:3). Бог більше не бачить ваших гріхів, оскільки "Він зодягнув вас в ризи спасіння, одягом правди зодягнув вас" (Іс. 61:10).
Не зважаючи на ваші гріхи та помилки,Небесний Отець зодягає вас в Христову праведність. хоча в подальшому ви можете знову помилитися, хоча ваші серце та розум не завжди сповнені праведних бажань, Бог пробачив вас та примирив з собою (2Кор. 5:19). Бог зробив обмін - Він поклав ваш забруднений гріхом одяг на Свого Сина і в Хрищенні одягнув вас в досконалу праведність .
Радійте та дякуйте Богові! Вас зодягнуто в одяг праведності та прощення Господніх. А де прощення, там життя та спасіння.

Немає коментарів:

Дописати коментар